Красимир Митков за пети път спечели шахматния турнир в Ардино

В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционния градски турнир по шахмат за аматьори. Организатори на състезанието бяха местният клуб за спорт с ученици „Алада” и община Ардино. В надпреварата се включиха 16 шахматисти от района. Турнирът се проведе по швейцарската система „Бергер” в три кръга. В първия, участниците бяха разпределени в четири групи, във втория в две, а в третия в една. Играеше се всеки срещу всеки.

Преди началото на турнира с едноминутно мълчание участниците в състезанието  почетоха паметта на починалите наскоро доайени на шахмата в Ардино – Васви Кьоров (Текерека) и Хикмед Таибов (Кънчо).

Тази година турнирът премина на високо ниво. В надпревара се включиха много силни шахматисти с добри перспективи. След оспорвани партии 45-годишният Красимир Митков от Бял извор успя да докаже, че е най-добрият в района. Във финалната четворка той оглави класирането с актив от 2 точки. Втори също 2 т. е Ервин Солаков от Бял извор, трети с 1 точка Юксел Исмаил от Ардино, а на четвърто място остана Еркан Хаджимустафа от Бял извор.

Красимир Митков за пети път печели шахматния турнир в Ардино. От изиграните девет партии в трите кръга той постигна шест победи, едно реми и допусна две загуби.

„Успехите в шахмата се дължат на много участия в големи национални и международни турнири, където състезателите натрупват ценен опит”, заяви след турнира петкратният победител. Той препоръчва на всички любители на шахмата да играя в Открития шампионат на България по класически шах в Пловдив.

Съдия на турнира бе дългогодишният учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

Призьорите бяха наградени с парични награди от новия председател на КСУ„Алада” Месут Хайрулов.

На снимките:

  1. Преди началото на турнира с едноминутно мълчание участниците в състезанието  почетоха паметта на починалите наскоро доайени на шахмата в Ардино – Васви Кьоров (Текерека) и Хикмед Таибов (Кънчо).
  2. Призьорите в турнира: Красимир Митков (в средата), Ервин Солаков (отдясно) и Юксел Исмаил
  3. Тази година турнирът премина на високо ниво. В надпревара се включиха много силни шахматисти с много добра перспективи

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини