4 °C

Красимир Митков за пети път спечели шахматния турнир в Ардино

В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционния градски турнир по шахмат за аматьори. Организатори на състезанието бяха местният клуб за спорт с ученици „Алада” и община Ардино. В надпреварата се включиха 16 шахматисти от района. Турнирът се проведе по швейцарската система „Бергер” в три кръга. В първия, участниците бяха разпределени в четири групи, във втория в две, а в третия в една. Играеше се всеки срещу всеки.

Преди началото на турнира с едноминутно мълчание участниците в състезанието  почетоха паметта на починалите наскоро доайени на шахмата в Ардино – Васви Кьоров (Текерека) и Хикмед Таибов (Кънчо).

Тази година турнирът премина на високо ниво. В надпревара се включиха много силни шахматисти с добри перспективи. След оспорвани партии 45-годишният Красимир Митков от Бял извор успя да докаже, че е най-добрият в района. Във финалната четворка той оглави класирането с актив от 2 точки. Втори също 2 т. е Ервин Солаков от Бял извор, трети с 1 точка Юксел Исмаил от Ардино, а на четвърто място остана Еркан Хаджимустафа от Бял извор.

Красимир Митков за пети път печели шахматния турнир в Ардино. От изиграните девет партии в трите кръга той постигна шест победи, едно реми и допусна две загуби.

„Успехите в шахмата се дължат на много участия в големи национални и международни турнири, където състезателите натрупват ценен опит”, заяви след турнира петкратният победител. Той препоръчва на всички любители на шахмата да играя в Открития шампионат на България по класически шах в Пловдив.

Съдия на турнира бе дългогодишният учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

Призьорите бяха наградени с парични награди от новия председател на КСУ„Алада” Месут Хайрулов.

На снимките:

  1. Преди началото на турнира с едноминутно мълчание участниците в състезанието  почетоха паметта на починалите наскоро доайени на шахмата в Ардино – Васви Кьоров (Текерека) и Хикмед Таибов (Кънчо).
  2. Призьорите в турнира: Красимир Митков (в средата), Ервин Солаков (отдясно) и Юксел Исмаил
  3. Тази година турнирът премина на високо ниво. В надпревара се включиха много силни шахматисти с много добра перспективи

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини