Гласуваме за Перперикон до 15 септември за Чудесата на България

Септември започна с горещи битки за Чуде­сата на България. Фенове на историята и археологията заедно с кметове и чиновници запретнаха ръкави за последната права на първия етап на тазгодишната национална кампания. Заради ог­ромния интерес и стотиците обаждания в редакцията организа­торът на референду­ма в. "Стандарт" удължава първия етап на гласуването до 15 септември. До­тогава всеки с имейл може да гласува за топ 20 на открития­та на новото хилядо­летие у нас.

"Провадия-Солницата" продължава да во­ди класацията засега. Неолитният човек от Кар дере пък е в люта битка със златото на гетите от Омургтаговата могила в Сборяново-свещари за среброто и злато­то. След тях е Цари Мали град край Белчин. Над 55 000 души дадоха вота си само за месец, става ясно от регистрациите на сайта на кампанията За хиляди обаче До­лината на тракийс­ките царе, Перперикон, глухите камъни, колесницата от Караново също заслу­жават да минат в следващия етап на кампанията.

20-те открития, събрали най-много гласове, ще влязат в нова битка от среда­та на месеца. Хората у нас и в чужбина ще имат още 30 дни, за да дадат вота си онлайн и да отсеят топ 10. Така ще станат ясни чудесата, откри­ти през това хилядо­летие, с които бълга­рите се гордеем най- много. Финалните 10 "отличници" ще бъдат обявени на специална церемония след 15 ок­томври. След нацио­налния вот "Чудесата на България" пък "Стандарт" ще нас­тоява държавата да ги финансира и разви­ва приоритетно, за да привличат повече туристи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини