Показаха новия флагман iPhone 5S и евтин iPhone 5C

iPhone 5C идва във варианти с пет цвята – зелен, бял, син, червен и жълт

Apple представи днес дългоочаквания флагмански смартфон iPhone 5S и за първи път навлиза в сегмента на евтините смартфони с модела iPhone 5C.

iPhone 5S идва с нови компоненти, в три цвята и сензор за пръстови отпечатъци за отключване на устройството и извършване на покупки. Флагманът струва id=mce_marker99 във версия с 16 GB памет, $299 за 32 GB и $399 за 64 GB – всички с договор към оператор.

Бюджетният iPhone 5C има пластмасов корпус и струва $99 за модел с 16 GB памет и $199 за 32 GB, с двугодишен договор. Предварителните поръчки започват в петък, а от 20 септември устройствата ще бъдат в магазините.

„iPhone 5C има невероятен нов дизайн – по-забавен и по-цветен от всичко, което сме правили досега”, заяви по време на премиерата Фил Шилър, цитиран от CNET.

Устройството идва в пет цвята – зелен, бял, син, червен и жълт. Тапетът на екрана пасва на екстериора на телефона. Специално за iPhone 5C е създадено калъфче от силикон и микрофибър на цена $29.

iPhone 5C предоставя 4-инчов Retina дисплей и разчита на процесор A6. Батерията е по-голяма от тази във iPhone 5, налична е 8-мегапикселова iSight камера с лещи от пет елемента и инфрачервен филтър.

Корпусът на флагманския модел iPhone 5S е направен от висококачествен алуминий. Моделът се предлага в три цвята – сребро, злато и „космическо” сиво. Процесорът A7 включва 64-битови възможности, което го прави съпоставим с РС чиповете. Според Apple, iPhone 5S е до два пъти по-бърз от предишното поколение смартфони и също така има двойно по-висока графична производителност.

iPhone 5S се предлага в три цвята – сребро, злато и космическо сиво

В новия смартфон с 4-инчов Retina дисплей 1136х640 пиксела е вграден и чип M7 – съпроцесор, който отговаря за обработката на данните от акселерометъра, жироскопа и компаса, разтоварвайки от тази задача A7. Този чип прави възможни ново поколение приложение за фитнес, като например Nike+ Move, което следи действията и показателите на потребителя и му позволява да се конкурира с приятелите си.

Животът на батерията на 5S е съизмерим с този на iPhone 5. Новият смартфон издържа 10 часа 3G разговори, 10 часа сърфиране през LTE мрежи или Wi-Fi, 40 часа възпроизвеждане на музика и 250 часа в режим на изчакване.

Според Apple, iPhone 5S е до два пъти по-бърз от предишното поколение смартфони
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини