ГЕРБ щурмува парламента отвътре и отвън

Цветан Цветанов

ГЕРБ ще съчетае парламентарни и извънпарламентарни действия за свалянето на кабинета Орешарски. Партията ще влезе в парламента за да попречи на приемането на безумни и вредни закони, но в същото време смята да се влее в протестите в центъра на столицата в големите градове на страната. Това обяви в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той каза, че не може да остане на власт правителство, което с неразумните си стъпки е предизвикало масови протести на третия ден от управлението си ,а на 20 ден е било принудено да огради парламента .

Чакайте бурна политическа есен. ГЕРБ поема курс към предсрочни парламентарни избори. Колкото по- скоро са те, толкова по- добре за държавата, декларира Цветанов. Според него това искали членовете и симпатизантите на ГЕРБ, които участвали в продължаващите трети месец протести.

Цветанов каза още, че тройната коалиция от БСП,ДПС и “Атака” е приела закони в ущърб на националната сигурност и това е принудило ръководството на ГЕРБ да промени решението си и да участва в работата на парламента. Той и Бойко Борисов няма да се включат в постоянните комисии, за да имат възможността да обикалят страната и да се срещнат с гражданите.

Цветанов обвини социалисти и депесари, че подхвърлят манипулирана подписка на гражданите. В много от листовете, под които се подписвали българите пишело:за евтин ток, за премии за тютюна, за болница в Девин и др.

Според Цветанов действията на правителството ще залегнат в мониторинговия доклад на Европейската комисия и това може да доведе до санкции.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини