Пиян санитар размени труп на баба

Пиян санитар от моргата в Пазарджишката областна болница е разменил трупа на починала баба от Пещера с друг и когато тялото на покойницата било откарано в дома й в родопското градче, близките й били в несвяст кого са им изпратили за погребение.

Гафът станал миналия петък. Възрастната жена била на лечение в държавното здравно заведение, но се поминала и тялото й било преместено в патоанатомията за аутопсия. Роднините на покойницата били уведомени за смъртта й и от Пещера наели траурна агенция, която да прибере тялото.

Когато специализираният автомобил пристигнал в областната лечебница, на смяна в моргата бил санитарят К. Т., който натоварил трупа в приготвения ковчег в колата и изобщо не сверил по документи дали става въпрос за едно и също лице. Така до Пещера, който е на 15 км от областния център, бил откаран друг покойник за потрес на опечалените близки.

Според шофьора на наетата катафалка, когато санитарят в болницата изкарал бездиханното тяло, бил видимо подпийнал и нищо чудно именно алкохолното опиянение да му е изиграло лоша шега, която може да му коства работата. Като видели, че в траурната кола не е тяхната родственица, почернените близки веднага отпътували за Пазарджик и поискали среща с директора на болницата д-р Васил Вълчев, за да му се оплачат.

Медицинският шеф наказал с последно предупреждение за уволнение санитаря, а ръководството на здравното заведение се извинило на разстроените роднини за ужасната грешка. Така погребението на бабата било отложено с ден и вместо в петък жената била положена в местните гробища в събота

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини