Сирийският посланик у нас: Ударът ни ще бъде твърд! Агресорите ще ги заболи много

Ако се наложи да воюваме, ще го направим. Ще отговорим на удара така, както можем. В моята държава в момента цари тероризъм. Има държави, които подкрепят този тероризъм. Наливат се милиарди долари срещу редовното правителство. При евентуална война ние ще победим, защото сме на страната на правото и доброто. Това каза в сутрешния блок на TV7 сирийският посланик у нас Башар Сафие.

Правителството на Башар Асад не е използвало химическо оръжие. Ние призоваваме всички, които твърдят обратното, да го докажат. Напротив. Ние имаме доказателства и видео материали, че бунтовниците терористи са използвали такова оръжие, обясни Сафие. Сирийската армия е много силна. Имаме достатъчно ракетни установки благодарение на нашите руски приятели. Нашият удар ще бъде много твърд и тези, които ни атакуват ще ги заболи много. Сирия не е лесна плячка и няма да позволим намеса във вътрешните ни работи. Сирия е за мир. Други държави искат война. В случая ние се защитаваме. При една война може да пламне целият Близък изток, категоричен беше посланикът. Терористите, които се бият в Сирия се целят в цивилни хора и обекти. Те удряха по хляба на хората. Надяваха се да надигнат народа на бунт срещу правителството, но без успех. Опитаха се да разрушат и военни обекти, но отново без успех. Нашата военна мощ продължава да е силна, категоричен беше Сафие. Нямам идея кога евентуално може да ни нападнат. Логиката говори, че първо трябва да се произнесе Съвета за сигурност на ООН. Всяко действие, без одобрението на ООН, ще бъде определено като външна намеса в работите на Сирия. Още веднъж искам да повторя, че Сирия винаги е била за мир и разбирателство. Други държави искат да подпалят войната. България не е сред тези държави. България винаги е твърдяла, че подкрепя мирното решение на проблема, каза още посланикът. Сирийската опозиция е разделена на няколко крила. Те воюват по между си. Някои от тези хора искат да наложат радикален ислям в Сирия. Тези хора не могат да провеждат демократично управление в страната, обясни Сафие.

В Сирия вече има реална демокрация. Над 20 партии са се записали за участие на предстоящите парламентарни избори. С такава опозиция може да се разговаря и да се води дискусия. С другите, които се представят за опозиция, но реално

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини