Раздадоха 3610 ваучера за телевизионни декодери в областта

Севда Димитрова

 От 01.08.2013 г. стартира кампанията по раздаване на ваучери за декодиращи устройства. Право на получаване на ваучери имат лицата, които са получили целеви помощи за отопление за отоплителен сезон 2012/2013 г.

Списъците с правоимащите лица се намират в определените пощенски станции, където социални работници от дирекциите за „Социално подпомагане” по график осъществяват връчването и получаването на ваучерите от гражданите.Информация за пощенската станция, в която се раздават ваучерите, нашите граждани могат да получат и от самите дирекции за „Социално подпомагане” по постоянен адрес на лицата имащи право на ваучери. В пощенските станции на гражданите ще им бъде предоставена и декларация, която се попълва преди получаване на ваучера, в която декларират, че нямат възможност да приемат цифрова телевизия чрез своите телевизионни приемници. С цел експедитивното раздаване на ваучерите за декодиращи устройства на правоимащите лица декларации могат да се предоставят и в Дирекциите за „Социално подпомагане”. При получаването им лицата следва да представят лична карта, а при невъзможност да посетят пощенската станция лично, могат да упълномощят друго лице, което да получи ваучера им вместо тях.

Напомняме на всички граждани, които имат право да получат ваучер за декодиращо устройство да се възползват своевременно от правото си, както и да не нарушават целостта на ваучера, с оглед спазване изискванията на тяхното осребряване от магазин „Зора”.

До този момент в област Кърджали са раздадени 3610 бр.ваучери като в ДСП гр. Ардино – 788 бр.; ДСП гр. Джебел – 350 бр.; ДСП Кирково – 600 бр.; ДСП гр. Крумовград – 491 бр.; ДСП гр. Кърджали – 636 бр. плюс 236 бр. в Черноочене и ДСП гр. Момчилград – 509 бр.

Това съобщи шефът на Областната дирекция “Социално подпомагане”Севда Димитрова.



Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини