12 °C

ФИ.КОМ 6

Преподавател от Езиковата спечели стипендия за обучение в Англия

Стипендиантите

Втори преподавател от ГПЧЕ „Христо Ботев” печели тази година стипендия по програма Коменски. Преподавателката по английски език Петя Илиевска получи в конкуренция с много преподаватели от страната финансиране за Индивидуална квалификационна дейност по секторна програма Коменски в рамките на общоевропейска програма „Учене през целия живот”.

Участието в секторна програма „Коменски” допринася за повишаване качеството на училищното образование и развитие на компетенциите на ученици и учители в чуждоезиковото обучение. Програмата обхваща няколко основни дейности, всяка една от които предоставя различни възможности за засилване на европейските измерения в училищния живот, подпомагане на езиковото обучение и мобилността.Стипендиите за Индивидуална квалификационна дейност са за преподаватели по чужди езици и им предоставят възможност да вземат участие в обучителен курс в чужбина.

В рамките на две седмици г-жа Илиевска беше на обучителен семинар в гр. Скарбъро, Великобритания. Обучението бе организирано от Академия по английски език Англоланг. В обучението взеха участие преподаватели от България, Испания, Италия, Германия, Швеция, Турция и Полша. По време на квалификационния курс бяха обсъждани нови методи и тенденции в преподаването на английски език, както и в преподаването на английска и американска литература. Беше обърнато специално внимание на използването на новите технологии при преподаването на чуждия език и по-специално работата с бяла интерактивна дъска.

Използването на бяла интерактивна дъска не е новост за учителите и учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев”, сподели г-жа Илиевска. „Ние използваме такива дъски от 5 години вече и това несъмнено улеснява и прави интересна работата в часовете. Въпреки това, технологиите, както всички знаем много добре, се развиват с много бързи темпове и човек винаги има какво ново, интересно и полезно да научи.” Тя още разказа, че квалификационната дейност е била изключително полезна за нея и че възнамерява не само активно да използва, но и да сподели наученото със своите колеги. Това ще мотивира повече преподаватели да кандидатстват за стипендии, не само по тази, но и по други програми, защото усилията си заслужават. „Възможността да общуваш с хора от цяла Европа, които споделят подобни на твоите грижи, проблеми и радости, да обмените опит и преживявания е уникална.” каза в заключение г-жа Илиевска.

ГПЧЕ“Христо Ботев“

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
25 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
25 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
25 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
25 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
25 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
25 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
25 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
25 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
25 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
25 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
25 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
25 ное 2020
Последни новини