Кърджалийци хукнаха по козметички, волейболисти и фитнесманиаци –първи

Почти целият волейболен тим на „Арда”-Кърджали ходи по козметички. Младите спортисти наблягат преди всичко на обезкосмяването. Те искат да имат гладки тела, без нито едно косъмче. Това разкриха пред Кърджали бг вести запознати. Волейболистите плащат за кола маска на крака, ръце, гръб, корем, мишци. Почистването на цялото тяло излиза около 35 лева, като в цената е и обезкосмяването на интимните зони.

   Кърджалийци се отдадоха на ходене по козметички през последните години. Модата дойде от салоните по фитнес. Именно фитнесманиаците станаха проводници на обезкосмяването. Повечето го правят в домашни условия чрез самобръсначки и епилатори. Споделят, че с епилатора е по безболезнено и по-трайно. Паралиите обаче предпочитат козметичките.

 Освен видимите части на тялото си,много кърджалийци почистват и слабините си. Клиентите търсят определени козметички. Въпреки, че манипулацията е деликатна те не се смущават. Често се случва мъжете да ползват козметичката на съпруга или приятелка. Споделят в Мрежата, че членът и тестестите остават за „домашна работа”.

  Суетни кърджалийци не жалят пари и за оформяне на вежди.

  Мъжкото разкрасяване не е от вчера. Още древногръцките атлети са го практикували  преди състезания. Музеите в античния свят излагат за посетители много лакримарии и други съдове, ползвани за мазилата от спортистите от древността.

   Ходенето по козметици от мъже се отразява и на подготовката на кадри. Наскоро в димитровградската професионална гимназия „Проф.Асен Златаров” две момчета положиха изпити за козметици.

  Кърджалийци не приемат еднозначно мъжките увлечения по красотата. Особено консервативни са туркините. Мелиха Т. споделя,че много от мъжете, които среща или са обезкосмени или са с оскубани вежди,което я отблъсква и има проблем с избора на сериозен партньор..Други се шегуват:”Кажи ми дали се почистваш под мишниците, за да ти кажа кога ти е цикъла!”

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини