Обучават чиновниците в Ардино, искат по-добро обслужване на гражданите

120 служители на общинската администрация в Ардино преминаха обучения по проект „Компетентна и мотивирана общинска администрация в услуга на гражданите” . Проектът се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет”, чрез Европейския социален фонд. Целта на проекта е да се повиши компетентността на общинските служители, както и тяхната мотивация за създаване на  квалифицирана администрация в услуга на гражданите и бизнеса.

В тридневни обучения, които се проведоха в Смолян, Кърджали и Хасковски Минерални бани участниците преминаха курсове на тема „Екипна ефективност и ефективно лидерство” в няколко модула. Същността на обученията беше насочен към изграждането на ефективни и работещи екипи, улесняване на вътрешната комуникация и координация, изграждане на организационна култура отворена към интегрирането на всички служители в екипа, както и по-лесното приобщаване на нови служители.

Служителите  бяха обучени на организационна култура;управление на екипи и лидерство; управление на конфликти; управление на времето и стреса; методи за излизане от конфликтни ситуации; как се работи ефективно с колегите, приобщаване на нови членове в екипа, подобряване на взаимоотношения, решаване на проблеми.

За обученията бе характерно интерактивно провеждане с участие на обучаемите в ролеви игри и поставяне в конкретни ситуации, както и придобиване на основни техники и умения, позволяващи постигането на максимален ефект за подобряването на екипната работа.

Всички участници в курсовете на обучение получиха сертификати.

Ръководител на проекта е инж. Кемал Алиев – секретар на община Ардино, координатор е инж. Мехмед Алиев – началник отдел „ГРАО”, а счетоводител е Зафер Юсуфов – счетоводител в отдел „МДТ” в общинска администрация.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини