Оставиха в ареста румънеца, помел колите на гара Яна

Румънският шофьор, обвинен за катастрофата на магистрала “Хемус“ при гара Яна, остава в ареста, реши състав на Софийски градски съд.

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а други петима бяха ранени при верижна катастрофа на магистралата. По-късно стана ясно, че инцидентът е станал заради румънския тираджия, който се е движил с несъобразена скорост. Той не е успял да спре навреме и е помел останалите коли.

Мариан Вилку е със средно образование, женен и неосъждан. Днес той се яви в съда с преводач. При инцидента той се легитимира само с шофьорска книжка, на която нямаше постоянен адрес, и властите сметнаха, че има опасност той да се укрие.

Искам да бъдат иззети данните от тахографа, от който ще се види скоростта. Ако съм се движил с тази скорост, щях да получа съобщение на самия апарат, обясни шофьорът.

По негови думи той не се е движил с 118 км/ч, както смятат разследващите. Защитата обясни, че шофьорската книжка на тираджията е иззета и няма опасност той да се укрие. Магистратите обаче не уважиха тези доводи.

По-рано днес пострадалите при катастрофата на автомагистрала „Хемус” в участъка при гара Яна бяха изписани от „Пирогов“.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини