Откраднаха химическа тоалетна от магистрала ”Тракия”

Една от новите химически тоалетни на магистрала „Тракия” е открадната през уикенда. Полицията разследва случая. Куриозната кражба е прецедент и за страната, и за 14-годишната практика на фирмата, която стопанисва санитарните възли.

Липсата на тоалетната е установена в събота - две седмици, след като съоръженията бяха поставени на магистралата, потвърди управителят на фирмата "Ти енд Джи-Мастер Клийн" Тихомир Гьоков пред Mediapool.

Крайпътният нужник е бил на десетина километра от Нова Загора. 

При кражбата е действано професионално - развити са болтовете, и най-вероятно тоалетната веднага е вдигната и качена на камион, коментира Гьоков. В кражбата със сигурност са участвали няколко души, защото теглото й е 86 кг без фекалии, а отделно в нея има около 100 литра вода

Близка кабина вероятно също е била подготвена за кражба, защото са били свалени знаците на фирмата. 

Собственикът първо подал сигнал за кражбата на тел. 112, а след това пуснал жалба в полицията в Нова Загора. Първоначално полицаите отказали да отидат на място, за да документират липсата на тоалетната. Едва след публикации в медиите днес, му се обадили и обещали да се заемат със случая.

От фирмата обаче смятат, че МВР подценява случилото се и заплашиха при повторен инцидент да си приберат тоалетните, предаде bTV.

Средната им пазарна цена е около 2000 лева/брой, а нито една застрахователна компания не е пожелала да ги застрахова. Затова кражбата ще бъде за сметката на компанията. 

"Разчитам на съзнанието на гражданите, за да няма повече такива кражби", надява се засега Тихомир Гьоков. 

Общо 44 химически тоалетни - по 22 във всяка посока, бяха монтирани месец след откриването на последния участък на магистрала „Тракия” в средата на юли.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини