Обвинението срещу шефа на ДАИ е за безстопанственост

Изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация” (ДАИ) Валентин Божков е обвинен в безстопанственост.

След като вчера изтече информацията за извършения арест се предполагаше, че Божков е арестуван заради корупционна схема. По-късно обаче стана ясно, че това не е така, предаде bTV.

Според адвокатът на Божков Христо Георгиев обвиненията срещу клиента му са неправомерни и много неясни. Обвинението касае периода 2012-2013 година, но липсва конкретика. Заедно с шефа на ДАИ са повдигнати обвинения и на още поне пет лица, сред които и секретарката на Божков.

Освен Валентин Божков, в ареста бяха вкарани още 11 служители на ДАИ, припомня Агенция „Фокус”.

Валентин Божков беше назначен за изпълнителен директор на ДАИ през юли 2011 година, след като предишният шеф на агенцията Симеон Арнаудов подаде оставка заради катастрофата на АМ „Тракия”, при която загинаха девет души. Основната му задача беше да подобри работата на агенцията. Сега транспортният министър Данаил Папазов каза, че срещу работата на ДАИ като цяло има сигнали и именно Папазов коментира, че става въпрос за корупционна схема. Пред Дарик радио обаче транспортният министър от служебното правителство Кристиан Кръстев отрече да са постъпвали сигнали за корупция, касаещи Божков.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини