БСП готови, чакат да ги викнат за извънредно заседание

Ще има извънредно заседание на Народното събрание. Не се съмнявайте в това. Председателят провежда разговори с парламентарно представените партии и очакваме информация кога точно ще бъдем извикани.

Това заяви Корнелия Нинова на пресконференция в централата на БСП, като посочи, че Коалиция за България остава твърдо на позицията си за актуализация на бюджета.

Имаме своите аргументи и смятаме, че с нескопосани процедурни хватки не се бори политика, категорична бе Нинова, като посочи, че опонентите от ГЕРБ са оревали държавата, че искат заседание на 11 август (неделя), а са внесли това си искане официално днес, на 12 Август.

Как освен нескопосани хватки да наречем това, попита Нинова и добави, че БСП искат дебат с аргументи. Готови са със своите такива и се надяват колегите им от ГЕРБ също да се подготвят, защото при последните разговори в парламента от тяхна страна са се чули икономически и финансови небивалици.

Да ви припомня, че според ГЕРБ 4% от 1 милиард са равни на 60 милиона, с усмивка коментира Нинова и призова да се използва времето до свикване на заседанието за подготовка и смислен дебат.

С удоволствие ще натисна бутона в името на това да се плати на българския бизнес, да се увеличи майчинството, да се отделят средства, за да не отпаднат от Оперативна програма „Човешки ресурси" хиляди българи, посочи още червената депутатка.

Тя отказа да коментира другите партии и конкретно очакваната подкрепа от Атака.

Имаме своята политика и за да я изпълним, се нуждаем от тази актуализация. Атака да изградят своя позиция и да я представят, призова още Нинова.

Междувременно в Ямбол лидерът на националистите Сидеров заяви, че депутатите от "Атака" имат пълна свобода да гласуват според своята съвест при повторното гласуване на актуализацията на държавния бюджет след наложеното президентско вето.

Обикновено в нашата парламентарна група обсъждаме демократично проблемите с участието на всички народни представители, а младите колеги са поощрявани да изразяват публично своята позиция и мнението си по актуални политически проблеми, допълни той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини