6 °C

Цвета Караянчева: Бахри Юмер иска да ме „озапти”

Предоставяме дословно, право на отговор на Цвета Караянчева, по повод изявление на областния лидер на ДПС Бахри Юмер.

            „Разбрах, че в неформален разговор областният лидер на ДПС Бахри Юмер призовавал „да се озапти Караянчева!”. Вероятно медийните му съветници, които и да те, са преценели, че е по-елегантно в писмен вид да използва репликата „да си зашие устата”. Абстрахирайки се от „изискания” стил на разговора, ще си позволя да припомня на г-н Юмер, че в България отдавна няма заптиета, които да озаптяват непослушните и не сме в епохата на османския феодализъм, въпреки, че ако погледнем община Джебел, въпросът е спорен. Що се отнася до пословицата за изпражненията и калта, видно е, че по време на дългогодишния си стаж на политик г-н Юмер не е съумял да заимства от високия наратив на бившия и настоящия си лидер. Затова няма да коментирам  разсъжденията му на тема „кое е по-лепкаво”. Ще кажа само,  че речникът му подхожда повече на ватман на трамвайна мотриса, камо ли на общински кмет и партиен ръководител. Но това е проблем на избирателите му. Те да му берат гайлето и да му чистят ….оборите, както е казал народът.  Разбираемо е раздразнението на г-н Юмер, че за първи път от 24 години насам партията му има опозиция в Кърджалийско в лицето на ГЕРБ и своеволията й срещат съпротива. Категорично заявявам, че нито аз, нито ръководството на ГЕРБ в областта сме принуждавали служители или ръководители на институции да стават партийни членове, нито сме ги карали да подписват декларации за лоялност и това е лесно проверимо. Хората, назначени на ключови позиции при управлението на ГЕРБ са професионалисти с доказана експертиза и авторитет в съответния сектор, което надали може да се каже за партийните функционери, които по ваше време, г-н Юмер, управляваха териториалните служби, като тръгнем от дирекцията по земеделие, минем през ВиК, Агенцията по храните, Социалното подпомагане и т.н. и т.н. Публична тайна е, че кариерното развитие на вашите кадри се дирижира от сараите в Бояна и там не професионализмът, а верноподаничеството към „падишаха” е водещо. Г-н Юмер, за разлика от вас и коалиционните ви партньори от левицата, с които не можете да се разберете кой стои зад поредното име, спрягано за шефски пост /както в случая с РИОСВ –Хасково/, ГЕРБ стои зад специалистите, които имат качествата и реномето да управляват държавни институции. Ще продължим да ги защитаваме и ще тръбим за всички безобразия, които планирате да извършите спрямо тях. Колкото до моя милост, не ме обиждате г-н Юмер. Думите ви за функциите на телесната долница сигурно са поучителни. /То при тая безпросветност, народната мъдрост е нещо много полезно/. Но специално с вас е излишно да споря. Би било като да храниш прасе с черен хайвер. Няма да го оцени”.   

5  август2013 г

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини