Дългове тормозят пазара,той се разраства въпреки кризата

Пазарът се разраства

Въпреки дълговете , които тормозят Пазара на Кърджали, той се разраства с рекордна скорост. След като бяха изградени павилиони за Базар на промишлените стоки откъм страната на Кръговото, сега се завършват още 19 търговски обекта и тоалетна откъм джамията. Те са продадени на зелено и приходите ще отидат за погасяване на кредита на общинската фирма “Пазар на производителите” към банка “Алианц”.

Ще припомним, че заемът бе взет с решение на общинския съвет за съфинансиране на тържището за плодове, зеленчуци и риба. Кредитът бе в размер на 4,5 млн.лв.,но поради проблеми с редовното изплащане бе предоговорен. Сега данъкоплатците плащат 5,4 млн.лева с 6,5% лихва.

В момента има подписан акт 15, очакваме и акт 16 за готовите павилиони, каза за Кърджали бг вести изпълнителният директор на “Пазар на производителите” Рамадан Вели. Той подчерта, че изграждането на новите обекти е съгласувано с агенция САПАРД и е съобразено с одобрения проект по европейската програма на тържището за плодове,зеленчуци и риба.

Рамадан Вели съобщи, че има проект за 15 малки обекта по посока на паркинга. Те също ще бъдат продадени и в тях ще се настанят търговци на промишлени стоки. Приходите от продажбата ще отидат за погасяване на кредита към банка “Алианц”.

Според Рамадан Вели в момента фирма”Пазар на производителите обслужва редовно кредита си към трезора.

Той посочи, че има още възможности за разширение на тържището. Преговаря с областния управител Бисер Николов за прехвърлянето на държавен парцел на фирмата. Земята ще стане апортна вноска в капитала на дружеството и ще укрепи финансовото му състояние.

Георги Кулов

Новите павилиони
Рамадан Вели
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини