Даряват мюсюлмани и християни в Ардинско за Рамазана

По случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам за трета поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса раздаде около 900 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино. Всеки един пакет съдържа: захар, олио, брашно, ориз, сол, леща, макаронени, зърнени и млечни продукти.

Ръководството на Сдружението осигури трайни хранителни продукти и за нуждите на болните пациенти в Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино. А лицата ползващи социални услуги в Защитеното жилище бяха зарадвани със сладкарски изделия, безалкохолни напитки и книжарски пособия за свободни занимания.

Председателят на Сдружението Ахмед Кахраман подчерта, че „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия”, сподели Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и да продължи и в бъдеще.

По случай Свещения месец на мюсюлманите Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” ще даде в петък благотворителна вечеря - ифтар в двора на джамията в Ардино.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират благотворителни вечери –ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината.

Управителите на МБАЛ „Ардино” ЕООД и на Защитеното жилище в Ардино д-р Адам Персенски и Елван Исмаил също изказаха искрени благодарности за оказаното внимание и благородния жест на Сдружениието.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини