Тенисистите от Ардино първи в България

Призьорите от „Юнак 2005” с купата, златните медали и грамоти. Отляво на дясно: Керем Хасан, Зекерия Мюмюн, Митко Кисьов, Никола Хаджийски и треньора Бахри Юмер

Младите тенисисти на „Юнак 2005” се класираха на първо място в 18-те Държавни игри на спортистите от малките селища. Възпитаниците на треньора Бахри Юмер надиграха в Сопот безапелационно всички съперници.

В надпреварата участваха девет отбора, разпределени в две групи. „Юнаците” бяха водачи в групата си с още съставите на „Дългопол”, „Вълчи дол” и домакините от „Сопот”.

„В първата среща надиграхме тима на  „Сопот” с 3:1 срещи, а в следващите победихме с класическото 3:0 отборите на „Дългопол” и „Вълчи дол”. В полуфиналната среща сразихме „Роман” ( вторият от другата група) отново с 3:0, а в спор за първото място победихме връстниците си от „Асара” от Симеоновград с категоричното 3:0”, заяви след завръщането си треньорът Бахри Юмер. Юнаците играха в състав: Никола Хаджийски, Митко Кисьов, Керем Хасан и Зекерия Мюмюн.

Добрата новина е още, че талантливите майстори на пинг-понга от ардинската школа обраха всички призови места в индивидуалното класиране. Първенец на игрите стана 13-годишният Никола Хаджийски, който на финала победи по-малкия си съотборник Митко Кисьов, който е републикански шампион на двойки за тази година в своята възрастова група. В спор за бронзовото отличие пък Зекерия Мюмюн надигра Керем Хасан.

„Участваме в Спартакиадата на малките селища още от първото му издание през 1995 година и почти всяка година имаме призови класирания, като предимно сме първенци”, заяви в заключение Бахри Юмер.

Председателят на СКТМ „Юнак 2005” инж. Азис Мурад сподели, че е много доволен от представянето на младите възпитаници на клуба. „За пореден път доказахме силата и традициите на ардинската тенис-школа. Очаквам в същия дух да продължават успехите ни, като възпитаниците ни тренират усилено и в следващия спортно-състезателен период”, каза инж. Мурад. Той изказа искрена благодарност към ръководството на община Ардино за безрезервната им целогодишна подкрепа за дейността на клуба.

Кметът на общината Ресми Мурад е във възторг от чудесното представяне на ардинските тенисисти. Той отбеляза, че техният пореден успех е вдъхновяващ пример за много техни връстници.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини