Привържениците на Орешарски събраха за седмица 31 000 подписа в областта

Инициаторите с подписката

Над 31 000 подписа са събрали за пет дни в областта привържениците на кабинета Орешарски.Инициативата за подписката е тръгнала от призиви във Фейсбук.Подкрепили са я студенти,млади майки,хора с увреждания,безработни,пенсионери. Това съобщи на брифинг една от инициаторките на подписката Веселина Кючюкова . Тя каза още, че събирането на подписи ще продължи още няколко дни. В акцията са се включили младежките структури на БСП и ДПС. Младежите сами изявили желание. Много от тях ходили от къща на къща , от двор на двор. Кърджалийци живеещи в блокове и кооперации вземали листове за да събират подписи от своите съседи. Връщали ги за час. Няма принуда в събирането на подписи, както твърди народната представителка от ГЕРБ Цвета Караянчева, отсече Кючюкова.

След приключването на акцията, подписката ще бъде внесена н Народното събрание. Освен в Кърджали хората изразяват писмено подкрепата си за кабинетът Орешарски в почти всички големи градове на страната. Подписки в парламента ще постъпят и от тях.

Веселина Кючюкова сподели, че е млада майка. Искам децата ми да живеят и работят в България, затова смятам,че на това правителство трябва да се даде шанс, мотивира се Кючюкова.

Веска Тодорова, каза, че тя и съпругът й са безработни. Съкратени са от ОЦК. Смята, че само народният представител от БСП Милко Багдасаров и новото правителство могат да върнат към живот предприятието.

Не искаме контрамитинги, не искаме противопоставяне. Това е нашия начин да изразим мнението си, споделиха инициаторите на подписката.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини