Температурите падат, ще превалява

 В петък до обяд ще е слънчево и тихо, но след обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. По-късно вятърът от запад ще започне да се усилва, а към надвечер се очаква да превали и пригърми. Минимални температури 14-19, максимални 27-32 градуса.

В нощта срещу събота ще премине студен фронт. Ще духа временно силен северозапад вятър. Облачността до сутринта ще намалее, но около обяд отново ще се увеличи, като в североизточна България и по северното крайбрежие за кратко ще превали. Вятърът ще отслабне и по крайбрежието ще се обърне от североизток. Дневните температури ще се понижат с около 2 градуса. 

В неделя над североизточните райони все още е възможно да има слаби превалявания, а над южните ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са 13-18, а максималните 25-28 градуса. 

В началото на следващата седмица атмосферата ще бъде лабилна. В понеделник и вторник на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, като по-значителни количества дъжд се очакват през втория ден. Температурите ще останат почти без промяна.

В сряда и четвъртък сутрин ще е слънчево, а след обяд с купеста облачност и вероятност на места слабо да превали. Температурите ще се повишат. 

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини