Арестуват Волен при хулиганство. Преглед на печата

„Новинар": С инцидент започна поредният ден на протести

Хиляди граждани се събраха и днес пред Министерски съвет и Президенството, за да изразят своето недоволство от управлението на кабинета "Орешарски".
Инцидент беляза началото на 28-ия ден на национални протести с искане на оставка на правителството.
Мъж е опитал да спре лек автомобил по бул. "Цар Освободител" в началото на протеста, предаде БНР. Инцидентът е станал около 18.30 часа.
Мъжът, който не е пострадал сериозно, обясни, че шофьорът на автомобила вместо да го заобиколи е натиснал газта.

„24 Часа": Свещеници и миряни от Варна на протест срещу Калиник

Безпрецедентен протест на духовни лица започна срещу избора на митрополит Калиник за временно управляващ Варненската епархия след смъртта на Кирил. Те призовават всички миряни да се включат.
След опелото на Кирил духовници се събрали в митрополията и са заявили, че са против идването на Калиник в епархията, макар и само за 40 дни. Свещениците са възмутени, че дядо Кирил е погребан като мирянин и от София е решено тялото му да не бъде изложено 3 дни за поклонение, на което щели да дойдат владици от цял свят.

„Труд": Таксиджията, сгазил 12 души на Цариградско шосе, стана обвиняем

Таксиметровият шофьор, сгазил 12 души на Цариградско шосе снощи, е привлечен като обвиняем заради катастрофата, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
При пътния инциндент загина млада жена - Станислава Асенова, едно дете е в кома, а останалите блъснати са тежко пострадали.
По случая вече е започнато досъдебно производство под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП).
Таксиджията Михаил Куртев е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 10 юли 2013 г., в гр. София, на бул. „Цариградско шосе", при управление на лек автомобил „Хюндай" е нарушил правилата за движение по пътищата.

„Стандарт": Арестуват Волен при хулиганство

Ако лидерът на "Атака" Волен Сидеров извърши хулиганска проява, може да бъде арестуван въпреки депутатския му имунитет. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той се позова на текст от конституцията, според който при тежко умишлено престъпление като "квалифицираното хулиганство" може да бъде задържан и народен представител, след което да бъде уведомен парламентарният шеф. Цацаров даде да се разбере, че ще следи дали Сидеров се държи агресивно и хулиганства по улиците. Изявлението му бе заради писмо от лидера на "Атака", в което националистът пита дали има основания да му се свали имунитетът и призивите на протестиращите за това заради поведението му.

„Дума": ВСС уволни Николай Кокинов

Висшият съдебен съвет реши вчера Николай Кокинов да получи дисциплинарно наказание освобождаване от длъжност. Mагистратитe уволняват Кокинов заради запис между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов, от който става ясно, че Борисов е взимал резултати от прокурорски проверки, преди те да са обявени публично от прокуратурата. В момента на записа Борисов вече е бивш премиер и получава от Кокинов поверителна информация по скандални дела. На изтеклото в медиите СРС се обсъждат дори дела срещу Мирослав Найденов в неговото присъствие.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини