Четири димитровградски семейства с подкрепа от Общинския ин витро фонд

Катя Панева съобщи, че от подалите документи общо пет двойки, четири са одобрени за финансиране от Общинския ин витро фонд

Четири двойки от Димитровград ще получат финансиране от Общинския ин витро фонд, каза на среща с журналисти днес председателят на комисията към него Катя Панева.

В нея, освен Панева, влизат и съветниците Виолета Желева, Галина Чингарова, Антония Филева, а също и експертът в Общинска администрация Мариета Господинова и Антоанета Стефанова.

Три от двойките ще вземат по 4 500 лв., за да осъществят ин витро опит. Те са подали пълния набор от документи, представили са изследвания и експертизи, нужни за начинанието, поясни Катя Панева.

При една от двойките процедурата по кандидатстване остава в застой заради неясно медицинско становище.

Все пак на тези димитровградчани ще бъде отпусната сумата от 700 лв. за нужни изследвания.Те ще бъдат и първата двойка, която първа ще участва в ново кандидатстване за финансиране от Общинския фонд.

Отказ е получило само едно семейство с репродуктивни проблеми заради непълни документи.

Припомняме, че общата сума заложена в Общинския ин витро фонд е 15 000 лв.

Панева съобщи още, че в началото на септември комисията към фонда ще организира благотворителни концерти с цел набиране на средства за епикризи на семейства, които искат да има дете.

Епикризата е скъпо струваща за семействата с ограничен бюджет, а е нужна при кандидатстване към Общинския ин витро фонд, посочи председателят на комисията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини