Горещ вторник, но с превалявания

И днес се очаква горещо време, но преваляванията ще развалят слънчевия ден. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, в София - 26 градуса.

Предимно слънчево ще е в сутрешните часове над югоизточната половина от страната. Днес отново на много места ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен от север-североизток. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 27-30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 12°.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини