Десетки хиляди в ДАНСwithme-25, МВР: 3500 са. Преглед на печата

„Труд": Алексей Милер: Влагаме в България 3,1 млрд. евро за "Южен поток"

Проектът "Южен поток" се реализира с известно закъснение, заяви председателят на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер след среща с премиера Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
"Първият газ по тръбата ще пристигне в България през декември 2015 г. Днес се намираме на етапа за подготовка за начало на строителството. Инвестициите, които влагаме в България, са 3,1 милиарда евро. В максимална степен в дейностите по прокарването на газопровода ще бъдат привлечени български компании", каза Милер. Той увери, че сроковете за начало на строителството ще бъдат спазени.

„Сега": Няколко десетки хиляди се включиха в ДАНСwithme-25

За 25-и пореден ден няколко десетки хиляди се събраха на протест срещу кабинета „Орешарски". Първите редици на шествието вече стигат хотел "Плиска", а последните редици са още до парламента. Протестиращите запълват и двете платна на булевардите "Руски" и "Цариградско шосе". Към тях непрекъснато се присъединяват хора и днешният протест се очертава като един от най-многобройните.
И днес протестиращите не завиха към партийните централи, за да се види колко много са протестиращите. Много от хората носят плакати с надписи: "МВР не може да брои". Снощи МВР преброи само 3000 души, макар че шествието на протестиращите изпълни цялото пространство от Софийския университет до хотел "Плиска" и видимо бяха няколко пъти повече. Тази вечер МВР съобщи, че към 19.30 часа около 3500 протестиращи са се събрали пред сградата на Министерския съвет на площад „Независимост" в столицата. В момента хората отново са много повече.

„Стандарт": Портних кмет, Бозов губернатор

Нова интрига разтресе Варна. Загубилият изборите доц. Христо Бозов може да стане началник на Иван Портних. Човекът на ГЕРБ се пребори за кмет на морската столица с 2115 гласа повече. Бозов е една от кандидатурите за губернатор на Варна, съобщиха от щаба му.
45 протокола с грешки, незапечатани чували с бюлетини и още куп нарушения разкри вчера бившият подводничар. Той оспорва вота пред общинската избирателна комисия. Ако не получи задоволително обясние, Бозов ще иска касиране на изборите.
Няма да се връщам на зам. кметския пост, ще търся други варианти, каза Христо Бозов. За областен управител на Варна се споменават още Аврам Тодоров, зам.-губернатор по времето на Тройната коалиция, адмирал Петър Петров и арх. Венелин Жечев.

„Монитор": 150 гербери напускат на ден

Около 150 гербери само от Хасково и Димитровград са заявили в рамките на вчерашния ден, че напускат партията. Това каза пред „Монитор" ексдепутатът Иван Петров, който беше сред подписалите декларацията от неделя за настъпващ разкол в ГЕРБ заради Цветан Цветанов. Той поясни, че още не можело да се направи обобщена справка колко точно смятат да скъсат партийните си книжки в цялата страна.
Петров разказа още пред ТВ7, че Цветанов бил персона нон грата в Хасково заради кумеца си Тодор Бояджиев. „Има много бизнесмени в района, завлечени с пари от Бояджиев", разказа ексдепутатът. За разлика от Цветанов Борисов винаги бил добре приеман в града. „Цели структури ще напуснат ГЕРБ, след като не се вземат мерки за отстраняването на Цветан Цветанов, Искра Фидосова и Цветомир Паунов", заяви пък друг от отцепниците Недялко Недялков.

„Дума": ВСС поиска дисциплинарно уволнение за Кокинов

ВСС ще предложи за дисциплинарно уволнение бившия градски прокурор Николай Кокинов и съдията от Софийския градски съд Мариян Марков. ДУМА припомня, че Кокинов пропусна преди няколко седмици заседанието на дисциплинарния състав на ВСС, който трябва да реши ще има ли наказание за магистрата или не заради скандалния запис от Банкя. ДУМА припомня, че тогава магистратите решиха, че Борисов, Кокинов и Найденов не са извършили престъпление от общ характер. Според съдиите деянието не е престъпно, но морално укоримо.

„24 Часа": БСП: Не подкрепяме искането за импийчмънт на президента, въпреки неумерените му думи

БСП няма да подкрепи искането на "Атака" за импийчмънт на президента, въпреки неумерените и неуместни изказвания на Плевнелиев напоследък.
Това каза на пресконференция в Пловдив депутатът от "Коалиция за България" Петър Мутафчиев.
По думите на депутата, не трябва да се стига до конфликт между институциите. Трябва да има стабилност в държавата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини