Контрапротестът разконспирира Плевнелиев

От утре протестиращи в подкрепа на кабинета „Орешарски" стартират подписка в цялата страна с искане за оставката на президента Росен Плевнелиев. Тя ще бъде внесена в парламента, за да бъде стартирана процедурата по импийчмънт.

Около 300 души се събраха за 12 пореден ден на пилоните пред НДК, за да подкрепят министър-председателя и настоящото управление.

Гражданите носеха плакати: „Шанс за Орешарски, шанс за България", „Искаме решение, не оставка"; „Ние сме без президент, нека да работят правителство и парламент"; „Червен съм и съм умен"; „Не крещя по другите боклук, само заради факта, че не мислят като мен"; „Вярвам във вас"; „Искам промяна, не подмяна."

Цветелина Бориславова си прави партия, за нея ли да гласуваме?, попита Нина Гергова, събралото се множество, което единодушно отговори: „Не!"

Според нея президентът е кукла на конци, чиято цел е да назначи второ служебно правителство с приближени до кръга „Капитал" и Цветелина Бориславова.

Господин президент, подайте си оставката, призова Гергова, а хората дружно я подкрепиха с викове „Оставка, оставка."

Иван Терзийски, безпартиен поет, гордо обяви кой е ГЕРБ: „ГЕРБ е Бойко Борисов." Той рецитира специална поема, посветена на лидера на ГЕРБ, в която пише, че „Борисов днес защитава една теза, а утре е с друга хипотеза."

Място в поемата намират и гардовете на бившия премиер, които обаче са описани като „мръсни вратове с палки." Става ясно още и че Румен Николов - Пашата и Бойко Борисов смятат да стават сватове, като целта е да сродят милионите си, както и че лично Борисов фалирал ЦСКА.

Евгини Онанов на свой ред призова: „Трябва да покажем, че при нас е истината." По думите му, президентът Плевнелиев започнал да подстрекава протестиращите да искат оставката на кабинета.

Аз съм против този президент, трябва да го изгоним. Протестите водят България към пропаст. Протестите искат да ликвидират България, смята още той.

Според него, виновен за разпада на страната е капитализмът и той трябва да бъде ликвидиран.

Стилян Иванов също призова за масови подписки за оставката на Росен Плевнелиев и догодина с евроизборите да гласуваме и за нов държавен глава, защото този не представлява нацията.

Този президент не представлява и двете си съпруги, смята още Иванов.

Той направи разбор на участниците в т.нар. голям протест срещу управлението. Според него, множеството се състои от 50% заблудени, 25% - платени и още толкова застрашени калинки.

Друг младеж пък призова Плевнелиев: „Роско, изяж един Сникърс, понеже ставаш мистър Бийн, когато си гладен."

Протестът продължи около час, но утре в 18 часа гражданите обещаха да се съберат пак тук, за да подкрепят управлението на Пламен Орешарски.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини