И днес на кафе пред Народното събрание

В 21-вия ден на протеста срещу кабинета "Орешарски" продължава инициативата сутрешно кафе пред парламента. Очаква се след 8 часа тази сутрин десетки хора да се стекат за девети пореден път към сградата на Народното събрание, за да изразят недоволството си към управляващите.

Периметърът на зоната за сигурност около сградата на НС беше увеличен вчера и вече е строго пазен от силите на реда.
Протестът срещу кабинета "Орешарски" се организира в социалните мрежи. Организаторите на протеста пишат: "Правителството и народните представители упорито демонстрират нежелание да отговорят на исканията на протестиращите. Междувременно продължават назначенията, правителството се опитва да актуализира бюджета, за да прикрие кой знае какви бъдещи харчове и кражби, а народните представители се канят да отнемат субсидиите на непарламентарно представените партии, с което ще бетонират статуквото. Нищо чудно след това да гласуват лятната си отпуска и да изчезнат до есента. Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното събрание."

На карта е показано по какъв начин може да бъде осъществена блокадата - чрез затварянето на 10 възлови кръстовища в центъра на София между булевардите "Цар Освободител", "Дондуков", "Георги Раковски" и "Васил Левски". "По този начин сме най-ефективни", обясняват протестиращите в мрежата.

Блокирането на достъпа на народните представители до работното им място и напускането му между 8.00 и 9.00 часа е предвидено и през следващите дни. От 18.30 часа пред Министерски съвет ще се състои и 21-вия протест против правителството.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини