Община Момчилград узаконява обекти

Общинска администрация Момчилград уведомява с цел улесняване, че съгласно чл. 14 от ЗМДТ за новопостроени или придобити по друг начин имоти /къщи, апартаменти, гаражи, пристройки, разширения и др./, собственикът трябва да уведоми за това писмено в 2-месечен срок общината по местонахождението на имота, като подава данъчна декларация за облагане с годишен данък върху недвижимите имоти. При смъртни случаи е необходимо наследниците да уведомят това обстоятелство в 6-месечен срок, като представят Удостоверение за наследници и Нотариален акт на имота.

При липса на документ за собственост Община Момчилград ще Ви съдейства за снабдяване с необходимите документи. Обекти без документи за собственост, които са построени без строителни документи  в периода 31.03.2001г. до 31.07.2003г., могат да бъдат узаконени до 26.11.2013г. след направена справка в община Момчилград.
В по-късен етап комисия от Общината ще направи оглед на всички сгради с цел консултиране и съдействие относно регистриране на имотите.
Собственици на превозни средства, които са ги продали или бракували, е необходимо да обявят това обстоятелство в общината за да бъдат отписани.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини