15 юли е срокът за пускането на автомагистрала "Тракия"

15 юли е срокът за пускането на автомагистрала "Тракия" по договор и нямам никакви притеснения за пускането на автомагистралата в експлоатация в срок. Това каза на пресконференция председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, предаде „Фокус”.

„Нямаме притеснения и към 8-ми юли всички работи по магистралата трябва да бъдат приключени. Дали магистралата ще е пусната на 12 или 15 юли, зависи от държавно-приемателната комисия. Министерството няма да забави и един ден пускането на магистралата след подписване на решението за пускане”, заяви инж. Лазаров.

Срокът, който фирмата е поела по договор, е 15 юли, обясни той.

Лазаров добави, че 99,9 % от работата е приключила, въпреки че има неположена заешка ограда. „Към понеделник основният пакет ще е готов и ще бъде внесен към ДНСК. Платили сме държавната такса”, каза още инж. Лазар Лазаров.

„На всеки един от възлите ще бъдат сложени знаци, които да оказват каква дистанция има до съответната бензиностанция”, добави той.

„Ние сме издали разрешителни и за съжаление не се случва нищо”, каза инж. Лазар Лазаров на въпрос защо няма интерес за изграждане на частни обекти покрай магистралата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини