Сидеров призова Цацаров и Йовчев да кажат нарушил ли е закона

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова в открито писмо главния прокурор да обяви дали има основания за свалянето на имунитета му. Националистът настоява вътрешният министър да гарантира спазването на обществения ред.

Писмото е изпратено с копия до президента, председателя на Народното събрание и лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС.Сидеров се обръща към Сотир Цацаров и Цветлин Йовчев с думите:
"В последните седмици партии, които се провалиха на парламентарните избори, компенсират политическата си немощ с нападки и провокации към мен и "Атака". Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери, адресират агресията си към мен и необосновано издигат искания за сваляне на депутатския ми имунитет". 
Според Сидеров в тези провокации участват и бизнес кръгове, близки до ГЕРБ, които в момента търпели огромни загуби, благодарение на парламента, който предприел необходимите мерки за прекратяване на корупционните схеми.
Сидеров коментира и писмото на ДСБ, които поискаха от главния прокурор снемане на имунитета му, след като той заплаши протестиращи с граждански арести. 
Лидерът на "Атака" изтъква, че според Конституцията това може да стане само, ако има достатъчно данни, че народен представител е извършил престъпление от общ характер.
"Господа, призовавам Ви, в качеството си на главен прокурор и министър на вътрешните работи, да излезете с официално становище дали има постъпили данни, че аз, Волен Сидеров, съм нарушил закона по някакъв начин и има ли основания за искане за сваляне на имунитета ми", пише още лидерът на "Атака" на Цацаров и Йовчев. 

Той подчертава, че според Конституцията депутатите не носят наказателна отговорност за начина, по който са гласували и за изказаните мнения - независимо къде се намират - когато участват в работата на Народното събрание, но и когато са извън него, ако говорят по повод заеманата служба. 
"Според Конституцията, аз в качеството си на народен представител имам право да изразявам свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета ми", настоява националистът. 
Той още веднъж призовава главния прокурор и министъра да излязат със становище, за да спрат спекулациите. 
Накрая Волен Сидеров изтъква, че за пореден път иска от Цветлин Йовчев да започне да изпълнявате задълженията си и да не допуска вандалски действия в столицата и нарушаване на законите.
Вчера лидерът на "Атака" обясни, че има разрешително за оръжие от години и не нарушава нито един закон като носи пистолет на работа. Той отново заяви, че има заплахи за живота му, но тъй като не вярва на НСО, има право да се защитава.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини