Изтребител Миг 21 се приземи в парк “Простор”завинаги

След приземяването

Изтребител Миг 21, охранявал повече от тридесет години въздушното пространство на България се приземи завинаги в парк “Простор” в Кърджали. Машината тежи 7 тона и бе докарана с влекач от авиобазата “Граф Игнатиево”. Тя бе разтоварена с кран върху бетонен постамент. Изтребителят е със цялата си навигационна апаратура и седалка. Предстои да му бъдат монтирани крилете. Това ще стане до две седмици. След това ще има официално откриване.

Самолетът е дарение от Министерството на отбраната. Кметът Хасан Азис е правил опити от предния мандат да получи машината, но едва сега от военното ведомство са дали зелена светлина. Самолетът е летял до есента на миналата година. Всички летци,летателни часове и подробности за бойната му служба ще бъдат обявени при откриването, обеща градоначалникът.

Кметът каза, че самолетите са му детска мечта. От малък мечтаел да лети. За всички които обичат небето и свободата, това е един чудесен подарък, каза Хасан Азис при разтоварването на изтребителя. Той съобщи,,че готви изненада и за разширението на парк “Арпезос”,документите, за което вече е подписал.

Георги Кулов

Разтоварването
Радостта на кмета
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини