Посланикът на Индонезия посети Кърджали

По покана на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес на официално посещение в Кърджали бе посланикът на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо. 
Посланикът бе посрещнат тази сутрин от градоначалника, а разговорът им продължи близо час. Една от дискутираните теми бе свързана с възможностите градът ни да се побратими с индонезийският град Богор, намиращ се на60 км. южно от столицата Джакарта.

Инж. Хасан Азис запозна Н. Пр. с географското разположение на община Кърджали, настоящите и бъдещи проекти, които предстои да бъдат реализирани, както и с икономическия профил на общината. 
„Наличието на открити водоеми около Кърджали, много ми напомнят на австралийската столица Канбера, където съм живял три години”, каза посланик Саптомо. В разговора си с кмета той прояви интерес към възможностите за сътрудничество в областта на вноса на говеждо месо и пшеница. Н.Пр. подчерта, че страната му внася близо 1 млн.тона от тези продукти и това би било добра основа за бъдещи взаимоотношения. Посланикът прояви интерес и към предприятия, свързани с производство на изделия за минната промишленост.

В края на срещата Н.Пр. Бунян Саптомо записа своето послание в почетната книга на Община Кърджали и подари на инж. Азис специален плакет с девиза на Индонезия „Обединени в многообразието”. От своя страна инж. Азис връчи на посланика картина с родопски мотиви на художника Стефан Пенев и специалното издание на фото- албума „Кърджали-поглед към миналото.

Това е второ посещение на Н.Пр. Бунян Саптомо в Кърджали, като първото бе през април тази година. Той и асистентът му Анелия Борисова днес посетиха църквата „Св. Георги Победоносец” в центъра на града, Регионалния исторически музей и централната градска джамия. Посещението им в община Кърджали продължи и в следобедните часове на деня.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини