БСП: МБАЛ -Димитровград получава целева субсидия от държавата ?

Жара Пенева даде първата си пресконференция с журналисти, заедно със зам.председателя на ОбС Димитър Петров и шефа на комисията по образование Тодор Тодоров

Целева субсидия от 250 000 лв. има вероятност да бъде отпусната на димитровградската МБАЛ "СВ.Екатерина" в рамките на заявеното от здравния министър допълнително финансиране на закъсалите общински болници в страната.

Това стана ясно на пресконференция на депутата от БСП Жара Пенева-Георгиева, която бе дадена днес в офиса на тукашната структура на червената партия.

Уточнено бе, че парите ще дойдат от Министерството на регионалното развитие, където има заделени суми за подпомагане на такъв тип болници. Субсидията се очаква към края на тази календарна година уточни съветникът Тодор Тодоров.

На първата си среща с медиите след встъпването като депутат, Пенева говори за социалните мерки, който парламентът прие в последните седмици.

Народният представител заяви, че пенсиите ще се индексират ежегодно, премахнат е т.нар."данък колиба", парите за майчинство вече са увеличени от 240 на 310 лв.

По думите й, работи се в посока осигуряване на първа работа за младите хора до 29-годишна възраст, за да се овладее младежката безработица. На дневен ред е и темата за намаляне на цените на лекарствата, които да облекчат бюджета на хронично болните.

Депутатът говори още за промените в Закона за енергетиката, които ще доведат до по-нисък ток, както и за предстоящите законодателни инициативи, свързани с образованието, застраховането, закона за арендата.

По отношение на избора на Областен управител на Хасково, от социалистическата партия бяха категорични, че това трябва да бъде политическа фигура, но не изключиха възможността да бъде назначен и човек от гражданската квота.

Пенева обеща ежемесечна среща с димитровградчани и запознаване с приетите от Народното събрание промени, касаещи живота на хората. От 15 часа днес народният представител организира приемна с гражданите в офиса на БСП- Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини