Мехмед Дикме: ГЕРБ не може да се върне на власт, защото народът ще ги изгони с камъни

ГЕРБ не може да се върне на власт, защото народът ще ги изгони с камъни. Хората няма да чакат следващия ден, а на мига ще ги почнат. Няма как хора като Цветанов отново да управляват Колкото по-бързо политиците разберат това, толкова по-добре. Хората не протестират срещу партиите, а срещу системата. Също така не трябва да позволим да се използва етническата тема. Това обяви в "Предаването" на Мартин Карбовски Мехмед Дикме, земеделски министър в Тройната коалиция.“С този изборен закон вероятността да се стигне до същото положение е голяма. Избори са необходими. Това е тест за политиците да се види колко са зрели. Политиците да седнат и да се разберат какво трябва да се свърши до новите избори. Предсрочни избори се неизбежни. Едва ли преди 10 години някой си е представял, че СДС няма да играе роля в българския политически живот. Хората не протестират срещу партиите, а срещу системата. Пак казвам това. Политиците изградиха олигархически модел на ръководене на държавата. Обществото няма да допусне ГЕРБ да дойде на власт. Обществото не иска пак такова управление и политиците трябва да разберат това”, обяви Дикме.
Той сподели още, че е реалист, а не опортюнист. “Голяма част от министрите в кабинета на Пламен Орешарски ги познавам лично. Те просто попаднаха на тези места в лошо време. Това, което става в страната, ще доведе по предсрочни избори. Това правителство, което се направи, няма как да не води до конфронтация. Необходим е нов закон за изборите”, добави той.
Дикме също така допуска, че е абсолютно възможно Ахмед Доган да прави всичко. “Станишев призна скоро, че се е видял с него, за да обсъждат кабинета, а не с Лютви Местан. Местан просто е проводник на Ахмед Доган”, каза още бившият министър.
Дикме също така сподели, че изненадат от липсата на интерес към изборите за кмет във Варна. “Много е ниска активността. 60 000 души излязоха на протести протести, а сега едва половината само са гласували към момента. Протестите събориха кмета на Варна Кирил Йорданов, а сега хората ги няма. Очаквам след 17,00 часа да излязат хора. Но тогава ще излязат тези, които са организирани”, завърши Дикме.

Източник: http://www.blitz.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини