40 димитровградчани в протестно шествие срещу властта, блокираха улици

Шествие проведоха днес протестиращите в Димитровград

Над 40 димитровградчани се включиха в протестно шествие по улиците тази вечер, насочено срещу властта и промяна на политическата система.

Инициираното в социалната мрежа недоволство стартира в 19:30 часа на площада пред Общината. Със знамена и плакати, дошлите хора заявиха, че не принадлежат към никоя политическа партия, никой не им плаща и са тук по собствена воля.

Недоволните носеха със себе си декларация за независимост, в която посочват срещу какво и кого протестират и както искат - оставка на правителството, мажоритарни избори, намаляне броя на депутатите и заплатите им, свикване на Велико народно събрание и пряка демокрация.

Шествието тръгна по централната градска алея, като недоволните блокираха за 10 мин. пешеходната пътека до новата автогара.

Продължиха по бул."Трети март" и на кръстовището с бул."Хр.Ботев" отново блокираха движението. Групата изпя химна на България и падна на колене, след което тръгна по обратния маршрут до крайна точка - сградата на Общината.

Протестът бе подпомаган от полицията, която охраняваше шествието и отклоняваше движението на автомобилите през цялото време.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Шествието блокира бул."Трети март" на светофарите

Недоволните вървят в посока Водната кула
Блокирана бе и пешеходната пътека до новата автогара

Недоволните пяха химна на България и паднаха на колене
Исканията си недоволните от димитровград описаха в декларация днес

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини