Хиляди се събират за Джулай морнинг на Камен бряг

Броени часове остават до най-чакания изгрев в годината. Хиляди фенове от България и Румъния се събират, за да посрещнат Джулай морнинг в Камен бряг. Около 10 хиляди души се събират през последните 10-тина години в малкото селце край Каварна, в което иначе живеят около 100 човека.

Въпреки че тази година „Джулая" е работен ден, най-нетърпеливите за станалия ембелематичен у нас празник вече са разпънали палатките. Събират се хора от цялата страна в очакване на първото юлско слънце.

За да бъде празникът истински са взети и всички мерки за сигурност заради близо 30-метровите скали. Днес наред с обозначителната лента ще бъдат поставени и светещи балони, които оказват ръба на пропастта.

„Имаме много полицаи, които охраняват събитието, имаме и частна охранителна фирма, която ще бъде на самия ръб на пропастта, защото е много хубаво слънцето да изгрее за всички и да започнем следващия ден усмихнати и удовлетворени от тази емоция, която носи мястото", заяви пред БНТ Дарина Колишева, секретар на община Каварна.

Традиционно феновете ще посрещнат изгрева на слънцето около 5 сутринта с БТР и легендата на „Юрая Хийп" Джон Лоутън. Още в полунощ обаче на сцената ще излязат пет младежки банди, а купонът ще продължи до седем и половина сутринта. БНТ ще излъчва на живо от 5:00 сутринта от Камен бряг емблематичния „Джулай морнинг" концерт.

Освен традиционно на морето, юлския изгрев ще посрещнат и на по-необичайни места. Софиянци ще могат да посрещнат „Джулай морнинг" на Витоша. Автобусите от Хладилника ще се движат през цялата нощ, а лифтът от Симеоново ще работи извънредно от 18:30 до 21:30 часа.

Легендарният вокал на групите „Дийп пърпъл“ и „Рейнбоу“ Джо Лин Търнър ще бъде звездата на фестивала „Джулай морнинг“ в Бургас. С 14-часов концерт на открита сцена на Централния плаж, жителите и гостите на града ще посрещнат изгрева на слънцето в първото юлско утро.

Първия изгрев на юли ще посрещнат и на брега на Дунав - в Тутракан с рок и мотошоу. А в Перник Джулай ще дочакат на крепостта Кракра с рок концерт.

Източник: manager.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини