Михалевски: Мислим за избори след 1 година

„Трябва да дадем една година на кабинета, после да направим избори заедно с тези за Европейския парламент, нямаме още решение по този въпрос, но според мен трябва да вървим в тази посока." Това каза Димчо Михалевски, зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България, в предаването „Факторът Кошлуков" по TV7.

„Ние изкарахме хората на улицата с някои наши назначения и начина на вземането на решения и трябва с много ясни послания да убедим същите хора, че формулата ни, макар и лимитирана във времето, е изпълнима", обясни Михалевски, намеквайки за назначанието на Делян Пеевски начело на ДАНС.

Той уточни, че е необходимо първо да се постигне обединение по този въпрос в самата БСП.

Според Михалевски в момента мнозинството е стабилно, но в сложната ситуация трябва да се намери обединение около важното за страната. „Разумното поведение е да се даде обозрим хоризонт за действие с ясни цели и задачи, за да бъде укрепена държавата", каза депутатът. Той вярва, че всички политици, включително бившите управляващи, са в дълг пред хората в страната.

„Най-лесно е да бутнем правителството и парламента.", категоричен бе той.

Според Михалевски не трябва да се управлява на всяка цена. Важно е да се обединим като нация около няколко цели и да кажем на хората - работим по изборния кодекс, за помагане на социалните групи, за засилване на инвестициите, допълни социалистът.

Такъв подход според Димчо Михалевски би помогнал запреодоляване на кризата. Той смята, че мажоритарният елемент в изборния кодекс е важен, за да гласуват повече хора.

Михалевски беше критичен към някои от управленските решения - за кадровите назначения, за новото министерство на инвестиционното проектиране, той не се съгласи и с изявлението на парламентарния шеф Михаил Миков по адрес на медиите.

„Той не го направи с умисъл, но парламентарната ни група със сигурност няма намерение да се кара с медиите", увери Михалевски. „Не мисля, че винаги знаем точно какво се случва, хората ни разглеждат в цялост, а ние имаме различия и вътре в партиите", изтъкна социалистът.

Той е убеден, че трябва да се поправи грешният модел на изборния кодекс, довел до патовата на моменти ситуация в парламента.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини