Петьо Блъсков: Цяла София знае, че протестите са организирани от "Типпинг пойнт"

Петьо Блъсков

Политико-иконимическата група, която издигна Плевнелиев и Дянков, създава нова синьо-зелена партия с люспи от ГЕРБ. Протестите са политически и цяла София знае, че те се дирижират от една политико-икономическата група, която е архитект на провалилия се кабинет “Борисов”. Те дърпат конците задкулисно. Този протест от самото начало е политически и всичките опити да бъде опакован в розово или в топли полуромантични, полулигави дрешки, не издържат. Във всеки протест има романтика. Без нея не става. Но цяла София знае, че протестите са организирани от “Типинг пойнт”. Много ми е интересно защо всички си мълчат.

Политикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите. „Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на Запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите.

Най-ясната физиономия на протестите са т. нар. неправителствени организации. Говорим за диалог, но защо тези хора се изнесоха от преговорите. Не мога да ги разбера. Знаете ли кой държи европейските пари, които финансират НПО-тата? Оператор е институтът “Отворено общество” на Джордж Сорос. Една американска организация контролира парите на ЕС, които трябва да получават българските НПО-та. И точно тези организации отказват диалога. Може да ги видите на площадите. Ето как чрез тях се влияе на политиката в една държава.Всички говорят за задкулисие, но никой не обелва и дума за това реално задкулисие”, коментира журналистът Петьо  Блъсков по ТВ7.

Когато революцията няма байрак, изтича в гората. Виждаме, че тези протести нямат физиономия. Исканията им са противоречиви. Нормално е да се събират техните представители да решат какво точно искат и да си внесат предложенията в парламента. Протестиращите обаче отказват диалог. Техният протест е чисто политически.

Бойко Борисов да не се прави на мушморок, а да отиде в парламента, защото десните не са представени в Народното събрание заради него.

Президентът Плевнелиев е една от основните фигури на “Типинг пойнт”. Другите в правителството на Борисов бяха Симеон Дянков, Николай Младенов и Трайчо Трайков. Те са семейни приятели с Прокопиев. Никой не говори за фактите, а се гледа само пяната. А кой я разбърква, излиза, че няма значение. Подготвя се нов служебен кабинет начело с Огнян Донев, който да проправи път на бъдещата нова сила в парламента – синьо-зелена партия, която да е водеща в следващото Народно събрание”.

-----------------------------------------------

* The Tipping Point: How Little Things Can Make a Big Difference - "Повратната точка: Как малките неща предизвикват големи разлики" е книга, написана от американския журналист Малкълм Гладуел. Книгата е издадена през 2000 година и веднага се правръща в бестселър и настолно четиво за политици, бизнесмени, социолози, политолози и др.. Има я и на българския пазар издадена от Жанет-45.

Snews 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини