16 °C

Иво Георгиев захапа змията за опашката

Иво Георгиев представя "Уроборос"

Като нестандартен и интересен определи романа „Уроборос” на кърджалиеца Иво Георгиев журналистът Красимир Ангелов. Не съм литературен критик и романа не отразява революциите от улицата. Той описва едно пътуване до Корсика, което в съзнанието ми извиква спомени от Кърджали.сподели Ангелов. Той посочи,че с автора Иво Георгиев не гледат телевизия и,че романът е значително по интересен от телевизионно предаване. Ангелов си спомни,че се е запознал с писателя по време на акция срещу мароканските скакалци в региона. Иво Георгиев го извисил с хеликоптер , както сега направил и с романа си.

Не исках литературен критик да представя романа ми. Търсех предизвикателството, каза пред отбрана публика авторът Иво Георгиев. Според него Красимир Ангелов е нестандартен човек, който може да погледне на творбата от нестандартен ъгъл. Това е нужно защо „Уроборос” е символ на вечния кръговрат. Буквално това означава опашкояд, посочи Иво Георгиев и илюстрира думите си с корицата на книгата, на която е изобразена змия, захапала опашката си.

В творбата си авторът е вплел няколко плана-средновековен,съвременен и сънища. В не го е вградена историята на двадесетина туристи посетили Корсика. Хора с различни езици и култури. Те се опознават и това поражда малки кръговратчета. На този фон изпъква един Кърджали от седемдесетте години на миналия век. Корсика е глобалното, Кърджали регионалното.

Писах романа бавно, за да осмисля всеки ред. Отне ми 4-5 години,сподели Иво Георгиев. Той посочи,че романа е отпечатан в издателство „Жанет 45”. Автор на корицата е художникът Румен Жеков.

Лили Деликирева посвети стихове на Иво Георгиев.

Представянето на романа е част от програмата на международния фестивал на изкуствата „Перперикон”,който се провежда в Кърджали.

Георги Кулов

Красимир Ангелов за Иво Георгиев
Признанието
Феновете
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021
Последни новини