Извеждат депутатите от НС през страничните входове

Поетапно, през няколко минути, НСО и полицията се опитват да изкарат депутатите от парламента.

Охраната препоръчва на народните избраници да не излизат от задния вход на НС, през който обикновено те влизат в сградата, а от страничните входове откъм БАН и Софийския университет.

Няколко депутати успяха да излязат без коли и тръгнаха пеша по жълтите павета в посока улица "Раковска".

Протестиращите стават все по-настъпателни, като се опитват да спират колите, обграждат ги и се стига до моменти, в които полицията трябва да направи път на опитващите се да напуснат сградата народни представители.
Според първоначална информация лидерът на левицата Сергей Станишев вече е успял да напусне сградата, без да бъде забелязан от протестиращите.

Под особено засилена полицейска охрана от сградата на парламента беше изведен зам.-председателят Христо Бисеров, заедно със заместник председателя на ПГ на БСП Петър Курумбашев.

Вече откъм изхода на парламента към БАН се е събрало огромно по количество полиция, което обгражда напускащите депутати. Движението в целия район продължава да е блокирано, но силите на реда освободиха движението за депутатските коли от към Храм-паметника „Александър Невски“.

Полицията изтика протестиращите в градинката към Националната галерия. Друга част от тях продължават да са блокирали периметъра откъм хотел "Радисън".

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини