Максималните температури днес ще са между 31° и 36°

През първата половина на деня на много места ще бъде слънчево, съобщrи БГНЕС по прогноза на НИМХ.

Преди обяд над северозападните райони, след обяд и преди полунощ над останалата част от Западна, над Централна България и Лудогорието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще превалява краткотраен дъжд, по-интензивен и придружен от гръмотевици - в планинските райони. В Дунавската равнина вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. Максималните температури ще са между 31° и 36°, малко по-ниски в Северозападна България до 29°- 30°. В София ще бъде около 30°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен от гръмотевици. По-значителни ще са валежите в централната част на Стара планина. По-билата все още ще духа умерен до силен югозападен вятър, в по-ниските части – ще започне да се ориентира от северозапад.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 26°-28°. Температурата на морската вода е между 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини