Деца от Неделно училище изиграха „Йосиф и неговите братя” по библията за Еньовден

 55 деца от Неделното училище при средновековния храм „Свети Йоан Предтеча" в Кърджалийския квартал „Веселчане" пресъздадоха днес с езика на театъра библейското събитие от Стария завет за Йосиф и неговите братя. С това те ознаменуваха и края на тази учебна година под ръководството на своя духовен наставник и учител - енорийският свещеник отец Николай Величков.

За събитието и по повод двойния християнски празник - Свети Дух и рождението на Свети Йоан Предтеча, в Кърджали пристигнаха Негово високопреподобие архимандрит Арсений - духовен надзорник на Пловдивската епархия и свещеници от енориите в Пловдив и Хасково. Преди театралния спектакъл те отслужиха тържествена света литургия. А след представлението на децата, играно пред стотици кърджалийци и гости на града, лично архимандрит Арсений връчи свидетелствата на малчуганите, завършили Неделното училище.

Сред зрителите на спектакъла за Йосиф и неговите братя бяха двама бивши областни управители на Кърджали - Ангел Коджаманов и Иванка Таушанова, както и народната представителка Цвета Караянчева.

Подобна инициатива на възпитаниците на Неделното училище се провежда за втора поредна година. През миналата те отново плениха публиката с представление, отново по библейски мотиви за Свети дух. За Рождество Христово пък те пратиха послание за мир и любов до всички деца по света . Според отец Величков това е пътя към Бог да се посее семето на вярата.

Той огласи и идеята представлението да претърпи своята втора изява пред публика и това по всяка вероятност може да стане през септември, в началото на следващата учебна година.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини