Деца от неделното училище в Кърджали представят постановка по библията

За втора поредна година децата от неделното училище при средновековния храм „Свети Йоан Предтеча" в Кърджали ще представят  в двора на манастирския комплекс постановка по библейски мотиви. Това ще стане в понеделник, на 24 юни - Еньовден, след сутришната празнична Света литургия, която ще бъде ръководена от негово високопреподобие Архимандрит Арсений - духовен надзорник на Пловдивската епархия.

Очаква се тук да пристигнат още свещеници от Пловдивската епархия и Хасковската духовна околия, съобщи  енорийският свещеник отец Николай Величков при средновековния храм, инициатор на тази форма на общение на децата с Бога. С това те поставят край на втората учебната година в неделното училище и началото на лятната ваканция. Ще бъдат раздадени и свидетелствата на участниците. Грамотите са подписани лично от Пловдивския митрополит Николай, с чието блогословение се провежда празника в Кърджали на 24 юни.

Пред зрителите - миряни от Кърджали, малките актьори-богослови ще пресъздадат с езика на театъра притчата за Йосиф и неговите братя, както се казва и постановката, в която става дума за любовта и предателството.

Постановчик и режисьор на „Йосиф и неговите братя" е Гълъб Бочуков, а хореографията на Веселина Тодорова.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини