КРИБ: Подкрепяме исканията на протестиращите!

Стефан Димитров е регионален координатор на КРИБ в Хасковско

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя с декларация протестите. Това става ясно от разпространено до медиите съобщение днес. То идва от името на регионалния координатор за Хасковско Стефан Димитров.

"КРИБ не е политическа партия и никога няма да бъде. Същевременно като най-голямата работодателска организация не може да допусне предприемането на политически действия, които да доведат икономиката на България до колапс", се посочва в декларацията.

Фирмите, които са наши членове, изповядват основни демократични ценности, като правова държава, върховенство на закона, икономическа свобода и толерантност. Те са създали и поддържат над 800 000 работни места. Тези хора споделят нашите ценности, се казва в декларацията, посочват още от регионалната структура на КРИБ.

И допълват: "Откакто встъпи в длъжност на 29 май т.г. (преди двадесет дни) кабинетът Орешарски, както и парламентът, се занимават единствено и само със силовите структури на държавата, докато икономиката е оставена на заден план. След погазването на всички правила и процедури за избиране на ръководител на най-висшата инстанция на националната сигурност, ние проявяваме разбиране за мотивите, продиктували навременната и бърза реакция на Президента на Република България".

Подкрепяме също така и справедливите искания на протестиращите наши сънародници по площадите на страната ни. Много от тях са работодатели като нас или наши служители. И не очакваме тези протести да спрат в обозримо бъдеще, В заключение, от Конфедерацията се обявяват за нови, демократични и честни избори.

От КРИБ уточниха, че декларацията е приета на извънредно заседание на Управителния и Консултативния съвети и ръководствата на браншовите организации на КРИБ, проведено на 19 юни т.г. Това не е лична позиция на регионалния председател Стефан Димитров.
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини