Почна ремонт на пътя край Каснаково, завършват го предсрочно?

Кметът Иво Димов и управителят на "Европът" Кузман Кузманов направиха първата копка на ремонта на пътя Каснаково-Клокотница

Първа копка на ремонта на пътя между селата Каснаково и Клокотница бе направен днес. Проектът, по който ще се извършва реконструкцията е по програмата за Европейско териториално сътрудничество "България-Гърция" и е на стойност 3 208 250 евро.

Разработката бе спечелена наскоро от Община Димитровград. За нея са заделени 1 358 890 евро, а община Софли, която е партньор по проекта - 1 849 000 евро.

Отделно 90 000 лв. е сумата за непредвидени разходи, заложени по проекта, съобщи кметът Иво Димов.

Той, заедно с управителя на фирмата -изпълнител от Хасково "Европът" - Кузман Кузманов направиха първата копка и личнаха менче с вода за успех.

Според градоначалника, отсечката от 2,7 км. е изключително важна, защото ще осигури нормален достъп до една от забележителностите в димитровградско - Светилището на нимфите и Афродита.

Димов благодари на предходната управа на Общината, която е поставила началото на този проект и на администрацията за разработването му.

Менче с вода по традиция постави началото на ремонтите на пътя

Пред журналисти шефът на "Евро път" Кузманов обеща, че вместо за 6 месеца, пътят ще бъде готов за 4-4,5 месеца, като се използва максимално строителния сезон. 5 000 тона асфалтова смес, 12 000 кубика земни маси, 7 000 кубика трошен камък ще бъдат използвани по време на реконструкцията.

Ще бъдат укрепени ръбовете на пътната настилка, което е един от основните проблеми на пътя между Клокотница и Каснаково. Ще се постави и нов асфалт, увериха от фирмата-изпълнител. Отделно е предвидено поставянето на 8 000 м. бордюри и 5 000 м. тротоарна настилка в село Каснаково. Ремонтиран ще бъде и 400-метровия път, водещ към Извора на нимфите и Афродита.

Ремонтът ще обхване пътя от пресечката за Каснаково между Добрич и Горски извор до границата на община Димитровград със село Клокотница. Кметът Иво Димов има намерение да изпрати писмо до колегата си от Хасково Георги Иванов с молба да бъде отделена сума за реконструкция на отсечка от 600 метра, водеща до гл.път за областния център.

Шефът на "Европът" Кузман Кузманов и кметът Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини