Слънчева и гореща неделя

Днешният ден ще е слънчев и мноог топъл, като главно в следобедните часове над Източна България и планините ще има развитие на купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб, в Източна България временно умерен, вятър от северозапад. Максимални температури между 27 и 32 градуса, в София около 28 градуса, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. На отделни места, главно над южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Максимални температури ще са 28 - 31 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е от 17 градуса по северното крайбрежие, до 20 градуса по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде предимно слънчево, около и след пладне с временно увеличение на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на 1200 метра около 21 градуса, на 2000 метра около 14 градуса. Атмосферното налягане в сутрешните часове е около средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини