5 °C

Празник за любителите на фотографията в Кърджали

Второто издание на европейския проект „Мостът – кръстопът на култури”събра много любители на фотографията в Кърджали. В Артгалерия Кръг и градинката пред ресторант „Москва” бяха подредени над 90 снимки, които участваха в конкурса „Аз и моят град“.Експозицията включваше фотоси на тема „Залезите на Кърджали“, „Атрактивни градски сгради в Кърджали“,„Децата на града“ и „Традиции и съвременна градска среда”.Творбите са дело на членовете от Фотоклуба към ОДК с ръководител Антония Грозева и ученици от СОУ”Отец Паисий”.Пред стативите се спираха, за да разгледат както ценители на фотоизкуството, професионални и любители фотографи, така и случайни минувачи,тийнейджъри, майки с деца. Професионалният художник-фотограф Борис Анев от София бе част от четиричленно жури, което оценяваше творбите в конкурса.„Виждам сериозно развитие при част от участниците от миналата година.Това, което обединява представените фотоси, е търсенето на детайла.Но най-важното е, че младите фотографи обичат родния си край и са уловили с обективите красиви пейзажи, лица, сгради”, коментира Анев. Денят на фотографията започна с мултимедийна прожекция на филм за историята на фотографията и на видеодневници от миналогодишните събития по проекта.Всеки можеше да си направи моментна снимка на фотостена, а в края на деня да си я получи на картичка. На организирания от Артдвижение „Кръг“ уъркшоп „Как се фотографира дърво“ под ръководството на фотографа Николай Минчев младите фотографи имаха практическо занятие по експериментална фотография. Разположената на тротоара пред артгалерията дебютната изложба от 30 фотоса на Златина Точкова ”Моите черно-бели истории - гледните точки за нещата на едно момиче и една котка” привличаше вниманието на хората в петъчната вечер.„Експериментът е интересен, защото се показват възможностите на фотографията”, сподели Радост Николаева, ръководител на Артдвижение „Кръг”. „Обичам да снимам. Това е особен поглед за нещата около нас, то не е просто сканиране на действителността, а вид „писане” със светлина”, обясняваше младата авторка на директора на Сатирата Калин Сърменов.Денят на фотографията е част от програмата на европроекта „Мостът -кръстопът на култури”и се реализира от община Кърджали и фондация „Кръг”.Организатори са консорциум „Медия кълчър бридж” и Студио „Златен век“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини