Лекарка трови свой колега-любовник с токсично кафе

Лекарка е обвинена в това, че е слагала токсични химикали в кафето на свой любовник и колега в болница в американския щат Тексас. Ана Мария Гонзалес-Ангуло, онколог на рак на гърдата в Центъра за рака към Университета в Тексас, бе обвинена миналата седмица в нападение срещу д-р Джордж Блуменшейн, специалист по рак в белите дробове, главата и врата.

Според жалбата в полицията, подадена на 29 май, двойката е имала „секс връзка“, когато се е случил инцидентът. На 27 януари Гонзалес-Ангуло е поднесла на Блуменшейн кафе, което имало сладък вкус. Той попитал защо кафето е сладко, защото го предпочитал чисто. 42-годишната жена му казала, че е добавила захарин и го подканила да го изпие. Той си изпил кафето, дори поискал втора чаша. 

Гонзалес-Ангуло обаче не била сложила подсладител в кафето, а Етиленгликол. Това е сладка на вкус токсична субстанция, използвана при антифриза и медицински изследвания. Четири часа по-късно Блуменшейн започва да заваля говора си и да му се вие свят, и изгубил контрол върху фината моторика. 

Медицински документи показват, че той е бил приет в болница 16 часа, след като изпил кафето. В лечебното заведение се установява, че той има сърдечносъдови усложнения, засегната е централната нервна система и бъбречна недостатъчност. Наложило се е да му бъде правена диализа. 

Гонзалес-Ангуло отрича обвиненията, а адвокатът й категорично заявява, че тя е „напълно невинна“. „Тя е изключителен гражданин и учен. Тези обвинения напълно не съответстват с нейния личен и професионален живот“, каза той за „Хюстън Хроникъл“. Гонзалес-Ангуло бе арестувана на 30 май и бе пусната под гаранция в размер на 50 000 долара. Блуменшейн се възстановява.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини