4 °C

Ардинските синдикалисти опознаха Западните Родопи

През уикенда синдикалната организация към общинската администрация в Ардино организира двудневна екскурзия до Западните Родопи. Идеята е на председателя Джейлян Муталибов, който поради лични ангажименти не успя да участва в пътуването..
Обиколката на ардинските синдикални представители започна от Широка лъка, една от най-посещаваните туристически дестинации в смолянския регион. Всички бяха особено впечатлени от красивите, автентични родопски къщи, разположени амфитеатрално от двете страни на реката, която преминава през селото. 
След това групата отпътува до пещерата Дяволското гърло. Тук ардинчани имаха възможност да повървят по стъпките на Орфей и да видят мястото, където според легендата той се е спуснал в Подземното царство в името на любовта си към Евридика. Името и идва от формата на входа, наподобяваща дяволска глава и от грохота на пропадащата в 42 метра пропаст Триградска река. На дъното на пропаста, реката пресича огромна зала и продължава в голяма галерия с множество водопади. Преди да си тръгнат от това красиво място, най-смелите ардинчани успяха да се спуснат по планински тролей - опънато въже на 10-15 метра над земята. От крайпътните сергии всички си купиха буркани с ментов и боров мед, както и стръкове от прочутото растение -мурсалски чай.
Следващата дестинация в сърцето на Родопите бе Ягодинската пещера, която е една от най-дългите в България. Сталактити, сталагмити, сталактони, драпери, както и други природни образувания преплитаха погледите на ардинчани по целия път вътре в пещерата, а фантазията им се плъзгаше все по-назад и по-назад през вековете. Към края на прехода може да се видят уникалните пещерни перли.
След това се отправиха към Доспат, най-западната част в смолянско. Там синдикатите бяха посрещнати от приятел на Ардино Мехмед Ферев. С неговото съдействие разгледаха града и посетиха стената на язовир Доспат, един от най-големите и красиви водоеми у нас.
Екскурзията завърши в кафе-панорамата на символа на Пампорово - телевизионната кула на връх Снежанка на 2200 метра, която предлага чудесен изглед към красотите на Западните Родопи. 
По покана на организациятА в екскурзията участие взе и ръководството на общината, начело с кмета Ресми Мурад. Ардинските синдикалисти подчертаха, че Ресми Мурад е техният истински социален партньор. Припомняме, че миналата година ардинският градоначалник бе отличен с приза на Синдиката на българските учители „Най-добър социален партньор-кмет”.
Синдикалната организация на ардинските общинари наброява към този момент 118 души с опция за присъединяване и на нови членове.

 

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
02 дек 2020
Последни новини