Звездата от "Денсинг старс"Ангел взриви младежката публика в Кърджали

Звездата от "Денсинг старс"Ангел гостува в Деня на музиката, част от второто издание на проекта ”Мостът – кръстопът на култури”, спечелен от Община Кърджали в партньорство с Фондация – „КРЪГ”

 

           Звездата от "Денсинг старс"Ангел взриви младежката публика в Кърджали. Това се случи  в Деня на музиката, част от второто издание на проекта ”Мостът – кръстопът на култури”. Заради силния  вятър и дъжда вместо в Градската градина сцената и музикалните кътове бяха „пренесени” в Спортна  зала „Арпезос”, но това не попречи на доброто настроение. Гостите на празника станаха свидетели на колоритна музикална програма, поднесена от различни изпълнители, която продължи повече от шест часа.Публиката аплодира изпълненията на фолклорна група „Плевен”, на младите таланти от ОДК и ГПЧЕ ”Хр. Ботев”.Приятна изненада за всички бяха музикантите от София Ана Боянова и Емил Калев, които представиха акустични изпълнения на сефарадска музика. Гост на кърджалийци беше и Андрея Ефилипиу - попизпълнител от Гърция. Специална фотоизложба представяше основните музикални инструменти– флейти, хармоники, кавали, окарини.Чрез мултимедия желаещите пък имаха възможност да научат повече за особеностите на отделните етнографски области в България чрез характерни носии, танци и традиции.„Идеята е отношението на хората към изкуството да излезе от стандартните понятия и да се обърне повече внимание на тези, които искат да го припознаят”, обясни  зам.- кметът Елисавета Кехайова.

           „Голямата изненада този път е Ангел.В момента той е страхотна звезда, особено след като взе приза на „Денсинг старс”.Целта е младите да се запознаят с различни изпълнители, с различни музикални стилове, с различните инструменти. Децата имат нужда да бъдат подпомогнати при избора си, но това да не става натрапчиво”, коментира актьорът Калин Сърменов, двигател на всичко, което се случваше в залата. През цялото време до появата на Ангел  Милото не смогваше с автографите.

          С пристигането на 20-годишният победител от завършилото предната вечер танцово шоу залата изригна. Стотици фенове скандираха „Ангел е тук !” и нямаха търпение звездата да се качи на сцената.

        „Вие сте първите, за които ще пея тази вечер след „Денсинг старс” и поканата е лично от Калин Сърменов. Музиката е изкуство, което сближава хората, тя ме зарежда позитивно”, така Ангел приветства екзалтираната публика и заедно с Мойсей изпълниха хитовите си парчета.

         „Беше страхотно. Истински се забавлявахме”, коментираха тийнеджърите. „Очакваме празника на приказките”, сподели млада жена, която бе дошла на концерта заради 7 –годишния си син. В залата не липсваха и хора от третата възраст.

         Денят на музиката е първото събитие в рамките на европейския проект „Мостът – кръстопът на култури”, спечелен от Община Кърджали в партньорство с Фондация – „КРЪГ”. Проектът се изпълнява по ОП „Регионално развитие 2007-2013”, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие . Организатор на събитията е Консорциум „Медия Кълчърбридж” ДЗЗД с представител Калин Сърменов, в който партньори са „Студио Златен век” ЕООД и „П Р Ивент България” ЕООД.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини