11 °C

Творецът Нуреддин Мехмед е „Мултикултурният човек” на Кърджали,зачетоха го всички етноси

Награждаването

Доаенът на театралната сцена в Кърджали и депутат от Великото народно събрание Нуреддин Мехмед бе удостоен със званието „Мултикултурния човек” на церемония, която събра хора от различни етноси в артгалерия „Кръг”. Статуетка и диплом му връчи лично кметът на града Хасан Азис. Наградата и званието са признание на десетилетните усилия на Нуреддин Мехмед за развитие на хармонични отношения между представители на различни общности в столицата на Източните Родопи.

   Званието „Мултикултурният човек” се връчва за първи път по инициатива на Артдвижението „Кръг”, което работи в тясно сътрудничество с община Кърджали. Желанието на учредителите на тази награда е нейни носители да бъдат хората работещи за комшулука в града край Арда. Връчването положи началото на Шестото поредно издание на инициативата „Мултикултурния град”, която се провежда под патронажа на кмета на Кърджали Хасан Азис.  Награждаването бе съпроводено с откриването на изложба с фотоси от постановки на местния турски театър, в които е участвал Нурредин Мехмед. Общо пиесите са над 50. Председателят на фондация „Кръг”Радост Николаева оповести, че се събират още фотоси от наши изселници, които ще бъдат оформени в архив. Той ще послужи за изложба,когато се чества юбилей на турския театър през 2020 г.

  Радост Николаева отбеляза, че Нуреддин Мехмед е свързан с много любов с Кърджали. Той поставя въпроса,доколко човекът на изкуството влияе върху развитието на своя град. Според нея с наградата „Мултикултурния човек” ще зададем модели на поведение на младите хора в Кърджали.

   В словото си кметът Хасан Азис подчерта, че мултикултурният град предполага мултикултурни хора. Такива има много в Кърджали.Особено често се срещат те сред хората на изкуството. Тази награда е реверанс към хората, които правят града ни пъстър, подчерта градоначалникът. Хасан Азис отбеляза,че е богатство за един ръководител да има такъв мъдър човек като Нуреддин Мехмед до себе си.

   Нуреддин Мехмед благодари на присъстващите,затова,че са го почели. Едно бебе,като се роди,за която пола се хване,от този род е. Радвам се че мога да бъда полезен на моя народ, сподели Нуреддин Мехмед. Тази награда ме кара да се чувствам личност между гражданите на Кърджали, посочи театралът.

Георги Кулов

Изложбата
Цветята
Церемонията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 10.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
10 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
10 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
10 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
10 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
10 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
10 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
10 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
10 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
10 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
10 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
10 май 2021
Последни новини