13 °C

ФИ.КОМ 6

Творецът Нуреддин Мехмед е „Мултикултурният човек” на Кърджали,зачетоха го всички етноси

Награждаването

Доаенът на театралната сцена в Кърджали и депутат от Великото народно събрание Нуреддин Мехмед бе удостоен със званието „Мултикултурния човек” на церемония, която събра хора от различни етноси в артгалерия „Кръг”. Статуетка и диплом му връчи лично кметът на града Хасан Азис. Наградата и званието са признание на десетилетните усилия на Нуреддин Мехмед за развитие на хармонични отношения между представители на различни общности в столицата на Източните Родопи.

   Званието „Мултикултурният човек” се връчва за първи път по инициатива на Артдвижението „Кръг”, което работи в тясно сътрудничество с община Кърджали. Желанието на учредителите на тази награда е нейни носители да бъдат хората работещи за комшулука в града край Арда. Връчването положи началото на Шестото поредно издание на инициативата „Мултикултурния град”, която се провежда под патронажа на кмета на Кърджали Хасан Азис.  Награждаването бе съпроводено с откриването на изложба с фотоси от постановки на местния турски театър, в които е участвал Нурредин Мехмед. Общо пиесите са над 50. Председателят на фондация „Кръг”Радост Николаева оповести, че се събират още фотоси от наши изселници, които ще бъдат оформени в архив. Той ще послужи за изложба,когато се чества юбилей на турския театър през 2020 г.

  Радост Николаева отбеляза, че Нуреддин Мехмед е свързан с много любов с Кърджали. Той поставя въпроса,доколко човекът на изкуството влияе върху развитието на своя град. Според нея с наградата „Мултикултурния човек” ще зададем модели на поведение на младите хора в Кърджали.

   В словото си кметът Хасан Азис подчерта, че мултикултурният град предполага мултикултурни хора. Такива има много в Кърджали.Особено често се срещат те сред хората на изкуството. Тази награда е реверанс към хората, които правят града ни пъстър, подчерта градоначалникът. Хасан Азис отбеляза,че е богатство за един ръководител да има такъв мъдър човек като Нуреддин Мехмед до себе си.

   Нуреддин Мехмед благодари на присъстващите,затова,че са го почели. Едно бебе,като се роди,за която пола се хване,от този род е. Радвам се че мога да бъда полезен на моя народ, сподели Нуреддин Мехмед. Тази награда ме кара да се чувствам личност между гражданите на Кърджали, посочи театралът.

Георги Кулов

Изложбата
Цветята
Церемонията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини